Galaxy GRS on ensimmäinen ja suurin eurooppalainen ultrakevyisiin ja kevyisiin urheilulentokoneisiin, miehittämättömiin lentokoneisiin ja kokeellisiin kohteisiin tarkoitettujen ballististen laskuvarjopelastusjärjestelmien valmistaja, jonka tuotteiden käyttönopeus on jopa 400 km/h. Yritys vie 90 % tuotannostaan kaikkiin maanosiin erilaisin muunnoksin ja käyttötarkoituksin. Pitkän 30-vuotisen, vuonna 1984 alkaneen perintönsä ansiosta GRS-järjestelmiä päivitetään ja parannellaan jatkuvasti. Galaxy ei jatka laskuvarjojen kehittämistä vain suurilla nopeuksilla, vaan pitkän testauksen aikana yritys kiinnittää erityistä huomiota nopeaan avautumiseen matalilla nopeuksilla mahdollistaen turvallisen pelastautumisen alhaisimmilta korkeuksilta. Tilastojen mukaan 80 % maailmalla sattuneista onnettomuuksista tapahtuu matalissa korkeuksissa ja putoamisnopeuksissa.

GRS:n uudessa muotoilussa kuomua ei vedetä asteittain laatikosta pitkällä tavanomaisella holkilla, jota ilmavirrat vääristävät saaden sen mahdollisesti sotkeutumaan lentokoneen rakenteeseen tai sen jätteisiin käytön aikana. GRS-kuomu vedetään poispäin lentokoneesta lyhyessä, erityisen kompaktissa säiliössä, joka viedään 15–18 metrin päähän koneesta GRS:n koosta riippuen. Tässä vaiheessa koko riippusysteemi kuomusta lentokoneeseen venytetään, konttilukko avataan ja kuomu voidaan täyttää suorasti, mikä vähentää merkittävästi lentojätteiden vaurioittamisriskiä. GRS:n koko rakenne on tarkoituksellisesti rakennettu mahdollisimman nopeasti avautuvaksi, mikä parantaa lentokoneen ja miehistön pelastamisen mahdollisuutta alhaisimmalta mahdolliselta korkeudelta.  Järjestelmän laukaiseminen tapahtuu vetämällä aktivointikahvaa käsin noin 9–12 kg:n voimalla. Sytytyslaite kaksinkertaistuu. Rakettimoottorissa käytetään kiinteää polttoainetta.

Käyttöikä 30 vuotta huoltojaksoilla 6 vuoden välein.


  • Tarkastus ja uudelleenpakkaus (yksikön tarkastus, rakettimoottorin vaihto, uudelleen pakkaaminen) 6 vuoden jälkeen 1010 €, 9 vuoden jälkeen 2040 €.

  • GRS-yksikkö on tarkoitettu yhteen käyttökertaan, eikä sitä voida käyttää uudelleen. Erityisissä olosuhteissa on joskus mahdollista uudelleenkäyttää jotain osia. Jos raketti jostain syystä aktivoituu, 490 € uutta rakettia varten on lisättävä laitteen tarkastuksen kokonaishintaan.

  • SOFT flexible raketin asennon mahdollinen muutos kaikissa muunnelmissa.

  • Ilmoitetut hinnat ovat voimassa kaikissa muunnelmissa: rakettilaskuvarjo integroituna laatikkoon tai erikseen. Bowden käsikäynnistykseen toimitetaan mitassa 1,5–4,5 m, ja se sisältyy järjestelmän hintaan. Älä unohda ilmoittaa meille bowdenin mittaa tilauksessasi.

  • Ei sisälly hintaan: kuljetuslaatikko = 25 EUR ja kuljetus sopimuksen ja EUR-hinnan mukaan.